Herinrichting

In de Biltstraat is vanuit bewoners en ondernemers de wens ontstaan voor een herinrichting van de straat. De uitgangspunten voor deze herinrichting zijn hieronder te lezen.

Helpt u mee?

 

We willen samen met u tot een keuze komen, om zo de gemeente te voorzien van onze wensen over herinrichting van de Biltstraat op de middellange termijn (3 tot 5 jaar).

UITGANGSPUNTEN

  • Een veiligere straat
  • Sfeervolle beleving en inrichting
  • Een inrichting die past bij de economische groei in de straat
  • Uiterlijke verbinding met het Maliekwartier en de Voorstraat
  • De Biltstraat als één straat

 

De toekomst in met de status van weleer!

 

Het Comité Biltstraat 3.0 heeft samen met Biltstraat ondernemersvereniging (BOV) en het Ondernemersfonds Utrecht (OFU), Feddes/Olthof landschapsarchitecten de opdracht gegeven deze ideeën te verrijken en uit te werken. Hiervoor zijn drie inrichtingsvarianten gemaakt, waarbij ook rekening is gehouden met het nieuwe Mobiliteitsplan 2040 van de gemeente Utrecht.

We willen samen met u tot een keuze komen, om zo de gemeente te voorzien van onze wensen over herinrichting van de Biltstraat op de middellange termijn (3 tot 5 jaar). Het Comité Biltstraat 3.0 nodigt u uit om deze varianten te bekijken en uw mening te geven. Hoe ziet u de Biltstraat in de toekomst? Met alle input van bewoners, politici, ondernemers, gebruikers en bezoekers komen we tot een gezamenlijke oplossing voor de Biltstraat. Later in het jaar komen we (al of niet digitaal) bij elkaar om elkaar te horen en tot een keuze te komen. U kunt stemmen en per mail uw ideeën met ons delen. Wij horen graag uw mening!

 

1. HERKENBARE ROUTE
2. IDENTITEIT BETER UITDRAGEN
3. RELATIE MET GRIFT VERBETEREN
4. MEER RUIMTE VOOR FIETSERS EN WANDELAARS

drie varianten

Biltstraat culinair

Horeca, culinaire winkels en terrasjes. Het westelijke deel van de Biltstraat (deel zonder busbaan) heeft een duidelijke identiteit: de meeste ondernemingen hier zijn gericht op horeca en etenswaar. Dit thema wordt doorgetrokken in de hele Biltstraat: Biltstraat culinair.

Lees meer >
Monumentale entree

Landgoederen en monumenten. De Biltstraat kent een rijke historie: het is een van de oudste toegangswegen van Utrecht en bovendien een van de eerste bestraatte wegen van Nederland. Dit is te herkennen aan de landgoederen en buitenplaatsen die grenzen aan de Biltstraat. Ook de lindebomen vormden vroeger een statig beeld. In de monumentale Biltstraat staat deze groene entree centraal.

Lees meer >
Ruimte voor contrast

Deelgebieden. De Biltstraat is geen eenduidige straat: het westelijk deel, middeldeel en oostelijk deel hebben ieder hun eigen karakter en wegprofiel. Het westelijk deel staat in het teken van horeca en etenswaar, het middelste deel wordt gedomineerd door kantoren en kinderopvang en aan het oostelijk deel grenzen landgoederen en buitenplaatsen. Om maximaal ruimte te bieden aan deze functies gaat de auto er in deze variant uit en is de straat alleen bereikbaar voor laden en lossen.

Lees meer >

Meer informatie

Download de PDF voor meer informatie.