Biltstraat culinair

Horeca, culinaire winkels en terrasjes. Het westelijke deel van de Biltstraat (deel zonder busbaan) heeft een duidelijke identiteit: de meeste ondernemingen hier zijn gericht op horeca en etenswaar. Dit thema wordt doorgetrokken in de hele Biltstraat: Biltstraat culinair.

Sfeerimpressie

INRICHTING DEEL 1

Het westelijk deel wordt getransformeerd naar een fietsstraat. Hierdoor is er meer ruimte voor voetgangers en terrasjes.

INRICHTING DEEL 2

Ook het middelste deel (van bushalte tot bushalte) van de Biltstraat wordt fietsstraat (bus+auto+fietser). We gaan ervan uit dat er in de toekomst minder bussen door de Biltstraat rijden (zie Mobilieitsvisie Utrecht 2040). Dit biedt ruimte voor een fraaie groenstrook met vruchtdragende en eetbare soorten die het thema culinair uitdragen.

INRICHTING DEEL 3

Het oostelijk deel (van bushalte tot Waterlinieweg) bestaat tevens uit een fietsstraat. De Grift wordt hier beter zichtbaar en toegankelijk gemaakt door een wandelstrook met vruchtdragende soorten en steigers die toegang geven tot het water.

PLATTEGROND

Plattegronduitwerking nieuwe situatie ter hoogte van de Kruisstraat

SFEERBEELDEN

JOUW MENING TELT

Heb je een vraag of een suggestie om deze variant nog beter te maken dan kun je ons een email sturen.

BEKIJK DE ANDERE VARIANTEN

Monumentale entree

Landgoederen en monumenten. De Biltstraat kent een rijke historie: het is een van de oudste toegangswegen van Utrecht en bovendien een van de eerste bestraatte wegen van Nederland. Dit is te herkennen aan de landgoederen en buitenplaatsen die grenzen aan de Biltstraat. Ook de lindebomen vormden vroeger een statig beeld. In de monumentale Biltstraat staat deze groene entree centraal.

Lees meer >
Ruimte voor contrast

Deelgebieden. De Biltstraat is geen eenduidige straat: het westelijk deel, middeldeel en oostelijk deel hebben ieder hun eigen karakter en wegprofiel. Het westelijk deel staat in het teken van horeca en etenswaar, het middelste deel wordt gedomineerd door kantoren en kinderopvang en aan het oostelijk deel grenzen landgoederen en buitenplaatsen. Om maximaal ruimte te bieden aan deze functies gaat de auto er in deze variant uit en is de straat alleen bereikbaar voor laden en lossen.

Lees meer >