Ruimte voor contrast

Deelgebieden. De Biltstraat is geen eenduidige straat: het westelijk deel, middeldeel en oostelijk deel hebben ieder hun eigen karakter en wegprofiel. Het westelijk deel staat in het teken van horeca en etenswaar, het middelste deel wordt gedomineerd door kantoren en kinderopvang en aan het oostelijk deel grenzen landgoederen en buitenplaatsen. Om maximaal ruimte te bieden aan deze functies gaat de auto er in deze variant uit en is de straat alleen bereikbaar voor laden en lossen.

Sfeerimpressie

Inrichting deel 1

In het westelijk deel biedt het brede fietspad voldoende ruimte voor fietsers en vrachtverkeer voor laden en lossen (op gezette tijden). Naast dit fietspad ligt een brede promenade die volop gebruikt kan worden voor terrassen.

Inrichting deel 2

Het brede fietspad loopt in het middelste deel door. De straat wordt hier getransformeerd tot een brede, groene speelstrook. In plaats van een bus loopt er een tram door de Biltstraat. Het enkelzijdige, groene spoor valt weg in de omgeving. Op twee plekken in de Biltstraat kunnen trams elkaar passeren.

Inrichting deel 3

In het oostelijk deel is er volop ruimte voor een groene inrichting en een breed fietspad. De Grift krijgt een prominente plaats in het profiel met trappen naar het water.

PLATTEGROND

Plattegronduitwerking nieuwe situatie ter hoogte van de Maliestraat en Oude Kerkstraat

SFEERBEELDEN

JOUW MENING TELT

Heb je een vraag of een suggestie om deze variant nog beter te maken dan kun je ons een email sturen.

BEKIJK DE ANDERE VARIANTEN

Biltstraat culinair

Horeca, culinaire winkels en terrasjes. Het westelijke deel van de Biltstraat (deel zonder busbaan) heeft een duidelijke identiteit: de meeste ondernemingen hier zijn gericht op horeca en etenswaar. Dit thema wordt doorgetrokken in de hele Biltstraat: Biltstraat culinair.

Lees meer >
Monumentale entree

Landgoederen en monumenten. De Biltstraat kent een rijke historie: het is een van de oudste toegangswegen van Utrecht en bovendien een van de eerste bestraatte wegen van Nederland. Dit is te herkennen aan de landgoederen en buitenplaatsen die grenzen aan de Biltstraat. Ook de lindebomen vormden vroeger een statig beeld. In de monumentale Biltstraat staat deze groene entree centraal.

Lees meer >